Wij krijgen vaak de vraag waarom een opstalverzekering? Een opstalverzekering kan erg interessant zijn voor woningbezitters en ons advies is dan ook om als woningbezitter altijd een opstalverzekering af te sluiten.

Waarom een opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt u tegen schade aan uw woning. Deze schade kan bijvoorbeeld zijn ontstaan als gevolg van een brand, inbraak, blikseminslag of storm. Gelukkig komt zulke schade niet heel vaak voor maar mocht het u gebeuren dan zijn de financiële gevolgen vaak niet te overzien. Een opstalverzekering biedt in dit geval uitkomst.

Waarom een opstalverzekering? Ik heb ook al een inboedelverzekering!

Dit argument krijgen we vaak te horen van onze klanten. Dit argument gaat echter niet op en het is erg belangrijk om te weten dat dit echt verschillende verzekeringen zijn. Zoals eerder omschreven, beschermt een opstalverzekering u tegen schade aan uw huis. Een inboedelverzekering is er voor uw spullen in en rondom uw huis en dus niet voor het huis zelf. Een inboedelverzekering keert dus NIET uit bij schade aan uw woning. Veel mensen komen hier pas achter als de schade aan de woning al opgelopen is, met als gevolg hier geen dekking voor te hebben. Zorg dat u dit niet overkomt, en laat u goed informeren. U kunt altijd contact met ons opnemen voor een goed verzekeringsadvies over zowel de inboedel als opstalverzekering, maar ook voor overige verzekeringen.